Новини

Зірвані дахи, повалені дерева, села без світла: Чернігівщиною пронісся буревій

Негода, що пронеслася Чернігівщиною увечері 21 червня наробила чимало лиха. Станом на  ранок 22 червня повністю пошкоджено 11 ЛЕП 10 кВ та 13 ЛЕП 10 кВ частково.

Як повідомили у Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА,  без електропостачання залишилось 27 населених пунктів на території області. Зокрема, без світла наразі перебуває 12 сіл у Чернігівському районі, 8 у Ніжинському, 2 – у Новгород–Сіверському та 5- у Прилуцькому.

Читайте також: У Чернігів надійшло 144 велосипеди від благодійників. Хто отримає двоколісний транспорт?

 Для проведення аварійно-відновлювальних робіт від АТ «Чернігівобленерго» залучено 25 аварійних бригад (25 одиниць техніки, 62 працівника).

Також зазначається, внаслідок шквального вітру сталося часткове пошкодження конструктивних елементів будівель різного призначення в Ніжинському районі. Зокрема, в с. Ясна Зірка частково пошкоджена покрівля Будинку культури на площі 100 кв.м. У  м. Батурин вітер зірвав покрівлю адміністративної будівлі Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» на площі 13 кв.м. Негода пошкодила дах на будівлі пожежного депо 15 ДПРП у Батурині.