Новини

На Чернігівщині 42,4% «ковідних» ліжок забезпечені киснем

На сьогодні в закладах охорони здоров’я Чернігівської області сумарно налічується 1237 ліжко-місць, виділених для госпіталізації хворих на COVID-19. З них 42,4% забезпечені подачею кисню – на 196 ліжок йде централізована подача, крім того, в розпорядженні лікарень є 319 кисневих концентраторів.

Мовиться в повідомленні Чернігівської ОДА.

За останні два тижні у медзакладах області додатково було встановлено 52 кисневі точки і придбано 101 кисневий концентратор.

За рахунок коштів, передбачених Постановою КМУ №923, у лікарнях області заплановано додатково оснастити кисневою підтримкою 312 ліжок, у тому числі 211 – централізованою подачею кисню і закупити 101 кисневий концентратор.

До 1 грудня розроблено графік розгортання додаткових ліжко-місць. Паралельно збільшуватиметься й рівень забезпечення кисневою підтримкою.

У листопаді до лікарень, включених у перелік закладів, які можуть госпіталізувати хворих на коронавірус, додались Ніжинська, Менська та Новгород-Сіверська центральні районні лікарні. Ці заклади готуються до підписання з Національною службою здоров’я відповідних договорів на фінансування.