Факт-новини: оперативні сюжети

Проміжні вибори. На Чернігівщині стартував виборчий процес

Featured Video Play Icon

26 січня на Чернігівщині розпочався виборчий процес. Стартували проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 206. Про це повідомляє прес-служба Секретаріату ЦВК.

Проміжні вибори призначені на 27 березня цього року, у зв’язку зі смертю народного депутата Антона Полякова.

Нагадаємо, 206 округ охоплює частину Новозаводського району міста Чернігова та території 11 територіальних громад області. За попередніми підрахунками, у виборах зможуть взяти участь понад 136 тисяч виборців. Голосування відбуватиметься на 174 виборчих дільницях.

Раніше ЦВК затвердила Календарний план організації виборів, а також обсяг коштів на їх підготовку та проведення. На це у Держбюджеті передбачено понад 14,5 мільйонів гривень. З них понад 700 тисяч гривень піде на виготовлення і доставку виборчих бюлетенів та бланків протоколів.

25 січня, представники місцевого самоврядування спільно висунули секретаря Чернігівської міської ради Олександра Ломако кандидатом по 206 виборчому округу під час форуму місцевих громад.

Ще наприкінці грудня громадянська мережа ОПОРА, повідомляла про можливість участі у виборчих перегонах колишнього голови Іванівської ОТГ Сергія Гаруса та лідера місцевого осередку політичної партії «Національний корпус» Олександра Тарнавського. Наразі парламентські партії перебувають у процесі визначення кандидатів і їх участі у цих виборах.

Подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів триватиме до 24 лютого включно. 1 березня реєстрація закінчується.