Новини

Учні 1-11 класів чернігівських шкіл переходять на дистанційне навчання

З четверга, 27 січня, всі школи Чернігова переходять на дистанційну форму навчання. Таке рішення щойно прийняли на нараді в управлінні освіти міської ради, повідомляє керівник управління Василь Білогура.

Причому, на дистанційне навчання відправляють всіх учнів 1-11 класів. Це пов’язано зі стрімким зростанням кількості захворювань серед учнів та працівників закладів загальної середньої освіти міста.

Читайте також: Школи Чернігова можуть перейти на дистанційне навчання

«Це рішення ми змушені прийняти з наступних причин. Ще 21 січня лише одна школа не працювала у звичному режимі. У понеділок 24 січня – на дистанційне навчання повністю перейшли 5 шкіл. 25 січня – до них додалися ще 2 школи. Сьогодні із 599 5-11 класів у звичайному форматі навчається лише 70, а з 410 початкових класів – 201.

Крім надзвичайно високих показників захворювання на грип та ГРВІ, маємо 58 підтверджених випадків захворювання на COVID-19 серед учнів шкіл та 46 – серед працівників закладів. У той же час, у п’ятницю 21 січня мали лише 27 учнів хворих на COVID-19 та 19 працівників», – йдеться у повідомленні.

На онлайн-навчанні чернігівські школярі перебуватимуть до 1 лютого. Далі рішення щодо формату навчання прийматимуть після моніторингу рівня захворюваності.