Новини

Продавали неіснуючі товари: на Чернігівщині викрили групу шахраїв

Співробітники Ніжинського районного відділу поліції спільно з оперативниками відділу протидії кіберзлочинам викрили групу мешканців Ніжина, які під приводом продажу неіснуючих товарів на сайті безкоштовних оголошень ошукували громадян. 

Про це повідомили у поліції Чернігівської області.

Читайте також: Продавала неіснуючі товари: у Чернігові затримали інтернет-шахрайку

Правоохоронці встановили, що група молодиків (віком від 18 до 23 років) на популярному сайті безкоштовних оголошень створила безліч об’яв з продажу неіснуючих речей. Спілкуючись із потенційними покупцями, зловмисники просили у них передоплату за товар та відправляли їм реквізити своїх банківських карток для сплати грошей. Коли ж люди надсилали їм передоплату, зловмисники припиняли виходити на зв’язок і видаляли оголошення.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили причетність до злочинів вісьмох мешканців Ніжина. В їх оселях та автівках були проведені санкціоновані обшуки. В ході цих слідчих дій поліцейські вилучили мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, сім-картки різних мобільних операторів.

Поліція під процесуальним керівництвом прокуратури відкрила провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває.