Факт-новини: оперативні сюжети

Проєкт «Jazz-Куліса»: літній сезон філармонійного центру стартував з джазу

Featured Video Play Icon

Минулої суботи у дворику філармонійного центру звучав джаз. Виступом бенду “BissQuit” розпочався сезон літніх музичних вечорів. Ця подія співпала з маленьким святом у творчому житті колективу. Це був 20-й концерт їхнього проєкту «Джаз куліса».

-У нас все, ще є така форма спілкування, Ми обмінюємось емоціями. І головне, що музика відчувається , вона наповнює життя, вона розряджує будні, якісь переживання, від усього, що відбувається навколо. І по-моєму це головне, – розповів учасник джаз-бенду “BissQuit” Володимир Балаба.

На одній сцені виступила більшість учасників проєкту, починаючи з 2017 року. Не брав участі в концерті ідейний натхненник “Джаз куліси” Дмитро Теребун, який боронить Україну.

-Він перший, хто заснував цей колектив. І зараз його поряд нема. Він робить таку корисну справу для всіх нас, – зазначив учасник джаз-бенду “BissQuit” Микита Гірня.

Микита Гірня також військовий. На відміну від Дмитра, він перебуває на культурному фронті. Доводиться поєднувати службу в духовому оркестрі ВМЦ з виступами у складі філармонійного джаз-бенду.

-Трошки складновато. Просто, що ти втомлюєшься. Проводиш день там, день там. Але це кайфово. По-перше, це спогади. Справа живе. Тому що я боявся, коли почалася саме така війна, що можливо колектив перестане існувати. Аж ні, аж ні, ось ми граємо, – уточнив Микита Гірня.

Двадцятий концерт «Джаз куліси» за настроєм був більш ліричний. Музиканти намагалися подарувати глядачам спокій, світлі емоції. Хоча б на час концерту позбавити їх відчуття тривоги і страху. І це їм вдалося.

Я пишаюся чернігівськими музикантами. Дякую. Дуже сподобалося нам.

Дуже приємний вечір був. Сьогодні було одне з тих, що зустрів те, що колись пізнав, цю радість музики. І наче не на часі воно, але настільки нові відчуття від того і така радість пізнавання, що життя триває, музика вічна.