Факт-новини: оперативні сюжети

Проблема бездомних тварин

Featured Video Play Icon

Безпритульні собаки –  велика  проблема для  міст і показник суспільного життя.   Час від часу у людей  виникають питання:  де  поселити чотирилапих безхатьків,  де лікувати  і, найголовніше, –  як знайти їм гарного господаря.  В Чернігові в рамках Бюджету участі  стартував соціальний проєкт “Чіпування домашніх і безпритульних тварин”. 2 липня на засіданні виконкому міської ради також говорили про цю проблему.  

Виконавчий комітет виділив КП «Ветеринарно-стерилізаційного центр “Крок до тварин” 608 тис. грн. для купівлі автомобіля “Фіат”. Завдяки йому фахівці центру зможуть проводити стерилізацію та чіпування набагато оперативніше, реагувати на звернення.

Долею безпритульних тварин переймається і  громадська організація” Зоошанс”. За словами її керівника  Марини Постол, на даний час тенденції до збільшення чи зменшення бездомних собак у місті не спостерігається. Нажаль, карантин не став рушієм для придбання тварин з притулку. Звернень щодо агресивних зграй вони майже не одержують. За червень у  КП «Ветеринарно-стерилізаційний центрі “Крок до тварин” прочіповано 200 домашніх собак, а також 120 безпритульних, котрі знаходяться у центрі і їм шукають господаря.