Факт-новини: оперативні сюжети

Нове обладнання – медикам

Featured Video Play Icon

11 медичних закладів Чернігівщини, які акредитовані для надання допомоги хворим на коронавірус, отримали благодійну допомогу від АТ « Укргазвидобування», що входить до Групи Нафтогаз.

-Це – сучасний рентген апарат, аналогів в області немає, – каже голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. – Він коштує 4 млн. грн. (майже вдвічі більше, ніж ті , що закуповували в області). Крім того, надзвичайно сучасні монітори пацієнтів та більше 9 тисяч медичних костюмів для роботи в інфекційних відділеннях.

Вручали сертифікати урочисто на Красній площі у Чернігові. 38 моніторів пацієнта передали до семи центральних районних лікарень , а також до дитячої обласної, Чернігівської центральної районної, пологового будинку та другої міської лікарні.

-Біда завжди людей гуртує, – каже головний лікар Чернігівської лікарні №2 Володимир Фаль. – І ця біда у вигляді коронавірусу показала, що небайдужих людей багато. Епідемія не закінчиться ні сьогодні, ні завтра. Спасибі за допомогу, а ми будемо виконувати свій професійний обов’язок.

Головний лікар Чернігівської центральної районної лікарні каже, що за три місяці пролікували 60 важких пацієнтів з COVID-19.Сподівається, що пік захворюваності вже позаду, та надзвичайно радіє допомозі, а особливо сучасному рентген апарату, який буде тепер у їх закладі.

Що купувати для медичних закладів регіону,  визначали спільно з обласною радою та лікарями. Ця соціально важлива акція для компанії не перша, але вдвічі приємна, бо, виявляється, керівники компанії наші земляки –генеральна директорка АТ Укргазвидобування Олена Кобець та її заступник Вячеслав Чаус.

Всю благодійну допомогу вже сьогодні розвезли по всіх медзакладах регіону, в тому числі і Чернігова. Чернігівщина сьогодні отримала благодійну допомогу на суму понад 12 млн. 300 тис. грн.  За ініціативи Чернігівської ОДА та за підтримки представників бізнесу, в області усіх працівників інфекційних відділень, де наразі є хворі на коронавірус , та залучених бригад екстреної медичної допомоги застрахували, повідомив Андрій Прокопенко.