Факт-новини: оперативні сюжети

Про роботу ЗМІ та відновлення регіону: Чернігівщину відвідали журналісти з різних куточків України

Featured Video Play Icon

Як знімали під обстрілами та монтували сюжети в сховищах, а ще – про відновлення Чернігівщини і Чернігова зокрема – 13-14 липня журналісти з різних куточків України відвідали нашу область. 

В рамках прес туру 12 медійників зі Слов’янська, Одеси, Харкова, Полтави та інших міст побачили наслідки руйнувань та темпи відновлення нашого регіону. Відвідали промислові підприємства та з перших вуст почули про жахливі події лютого-березня минулого року.

Для мене Чернігівщина – це, перш за все, область чудових людей. Ми зустрілися стільки цікавих, автентичних, справжніх людей, які люблять Україну, які обожнюють місце, де вони живуть, які все роблять для нашої перемоги, – каже Ольга Філіпова (газета “Чорноморські новини”, Одеса).

Багатьом медійникам історія Чернігова близька – руйнування міста, робота під звуки ворожих обстрілів, а подекуди – необхідність евакуації. Чернігів понад місяць перебував в облозі та став північним форпостом. Проте, попри все це та постійне сусідство з ворогом намагається жити звичним життям та підтримує свій статус “європейського міста”.

Місто – воно таке частеньке, таке гарне, тут стільки квітів. Так хочеться по ньому гуляти, милуватися цими чудовими будинками. І я бачу, що чернігівці дуже люблять своє місто. Це було видно по їх обличчях. Як вони гуляють з собаками, як вони їздять велосипедами, що це місце в якому хочеться жити, – говорить пані Ольга.

У відновленні Чернігова та його окремих мікрорайонів місту активно допомагають міжнародні організації, міста-партнери та власне самі чернігівці. Міською владою запроваджено ряд програм для підтримки тих, чиє житло постраждало внаслідок воєнних дій.

Колеги-журналісти відзначають: те, як вигдяє та якими темпами відновлюється Чернігів – результат тривалої роботи та, багато в чому, реформи децентралізації. А відтак деякі рішення на державному рівні досі лишаються їм незрозумілими.

Від Чернігова найкращі враження. За один день таке місто не зробиш і мені було дуже дивно, що ваш мер Атрошенко, його відставили. Мені було цікаво. Тобто, офіційну причину я знаю. Я всюди запитував думку і жителів міста, і керівництва, і вашого керівника ОВА питав, щоб він висловив саме своє ставлення, і з депутатами обласної ради я спілкувався, і колегам задавав. Ви знаєте, жодного поганого слова про колишнього мера не чув, – зазначає Олександр Кульбака (сайт “Карачун”, Слов’янськ).

Відзначили колеги і роботу колективу “Нового Чернігова”. Нові формати, цікаві теми – попри щоденні виклики з якими стикаються українські медійники, вони продовжують працювати і тримати свій, інформаційний фронт.