Факт-новини: оперативні сюжети

Велоперегони у парку Кордівка: діти змагались за першість

Featured Video Play Icon

Велоперегони для дітей віком від 6 до 12 років влаштували 16-го липня у парку Кордівка в Чернігові. Організатором виступив міський центр “Спорт для всіх”. Перед учасниками стояло завдання якнайшвидше проїхати від пляжу “Золотий берег” до Центрального парку культури та відпочинку і назад.

В Чернігові такі масові змагання серед дітвори на моїй пам’яті (а я вже немолода людина) вперше. Ми думаємо, що млинець не буде для нас комом, ми проведемо ці змагання наскільки можна організовано, і у нас після нього з’являться і другий і третій етапи. Думаю, вони не забаряться, десь за пару тижнів, – розповідає Дмитро Пірожок, директор Чернігівського міського центру «Спорт для всіх».

На перегони шляхом електронної реєстрації записалися 50 учасників, але безпосередньо на місці це число зросло майже вдвічі, до 95 дітей. Тому навіть з урахуванням поділу на вікові категорії конкуренція була серйозною.

Сподіваюсь хоча б 5-6 місце зайняти, – говорить один з учасників.

Попри юний вік, багато учасників мають кількарічний досвід катання на велосипедах, причому не тільки по велодоріжках.

Мені дуже подобається їздити на велосипеді, я дуже часто їжджу по гіркам, стрибаю, заїжджаю на висоту, щоб потім з’їжджати з великою швидкістю і робити трюки, – каже велосипедист.

Хоча до справжньої кар’єри у велоспорті цим дітям ще далеко, організатори перегонів вважають, що їм є сенс починати змагатися вже зараз. Тому в якості стимулу для учасників підготували кубки та медалі.

Змагальна частина для маленьких дітей – це завжди крута ідея, тому що всі діти хочуть показувати, що вони найкращі, всі діти хочуть перемагати, всі діти хочуть отримувати якісь маленькі сувеніри і медалі особливо. Тому така змагальна складова має величезне значення і величезну потребу, – зазначає Ніна Лемеш, голова відділення НОК у Чернігівській області.

Заради безпеки на всій довжині маршруту дітей супроводжували досвідчені дорослі велосипедисти, а також медик. А на фініші учасників з нетерпінням чекали батьки. Ірина Назаренко цього дня особливо щаслива – її син Максим став переможцем у своїй віковій категорії.

Ми вперше беремо участь у таких змаганнях. Ми передбачали, що дитина може перемогти, бо він дуже швидко їздить. Але сподівалися тихенько, знаєте. Але я дуже рада, що моя дитина перемогла.  Відчуття просто супер, – каже Ірина Назаренко, мати учасника перегонів.

 Наступний етап, Гран-прі велоперегонів, заплановано на 30 липня.