Факт-новини: оперативні сюжети

Допомога прикордонній громаді: гуманітарний вантаж отримала Городнянська міська лікарня

Featured Video Play Icon

Генератори, медикаменти, засоби гігієни та реабілітації – лікарні, що від ворога менш ніж за тридцять кілометрів. Будучи основним медзакладом прикордонної громади, яка однією з перших зустріла окупанта 24 лютого і до сьогодні постійно лишається під прицілом росіян, Городнянська міська лікарня днями отримала приблизно пів тонни гуманітарного вантажу. Залучити чергову допомогу вдалося завдяки співпраці волонтерського штабу “Української команди” та французького фонду Doc4Ukraine.

Це їх пропозиція, Микола Федосійович мені зателефонував і сказав, що є можливість, чи вам потрібно. Я переглянула, що можуть надати, погодили ми це все і так, забрали. Ми не знаємо з чим стикнемся кожного ранку і кожної ночі. Жителів громади у нас більш ніж достатньо, потужність лікарні і перелік фахівців дозволяє надавати різноманітну медичну допомогу і, власне, це все необхідно для того, щоб її якісно і вчасно надавати, – розповідає генеральна директорка Городнянської міської лікарні Ольга Ігнатенко.

Я дуже вдячний за допомогу волонтерському центру “Української команди” за те, що вони приділяють увагу саме прикордонним територіям, а в нас кордон, до речі і з рф, і з білоруссю, то зі сторони рф ідуть обстріли. Ми повинні бути готові до будь-яких викликів, які можуть буть до громади тому, звичайно, нам необхідно, щоб був запас гуманітарної допомоги, в тому числі генераторів, тому що все може бути, – говорить  Городнянський міський голова Андрій Богдан.

Так, на випадок відключень світла чи блекауту лікарня забезпечена потужним джерелом альтернативної електроенергії, і два менших по 2,5 кВт це не лише підсилення, а й оптимальніша та економніша альтернатива, якщо великого не потрібно. Медикаменти ж і матеріали використовуватимуть по мірі необхідності.

Треба працювати і над забезпеченням військових, і над підтримкою тилу, і для того щоб саме медицина була мала все необхідне на будь який випадок. Звичайно, ми всі оптимісти, ми віримо в Збройні сили, але в будь-якому випадку ми маємо розглядати і самі непрості сценарії. Тобто цей процес постійний і він не зупиняється, і такі ініціативи, по можливості, ми будемо реалізувати в тому числі і в громадах Чернігівщини в майбутньому, – підкреслює  представник волонтерського штабу “Українська команда” Микола Силенко.

У волонтерському штабі кажуть, нині у невеликих і особливо прикордонних громад викликів більше, ніж можливостей. А тому допомагають їм усім, чим можуть. Основна ж діяльність організації спрямована на підтримку наших захисників, зокрема оснащенням, бандеропечами, індивідуальними зігріваючими наборами та іншими життєвоважливими на фронті речами.