ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Презентовано нову серію з циклу відеоісторій “Відкривай Чернігів”

Featured Video Play Icon

Про маловідомі сторінки древнього міста розповідає цикл відеоісторій “Відкривай Чернігів”. З весни цього року було створено 8 серій. Чергову  презентували у Борисоглібському соборі.

Всі серії завантажені на Ютуб каналі туристично-інформаційного центру в єдиній підбірці. Кожна серія має додатковий опис українською та англійською мовами, щоб людина зрозуміла, кого вона дивиться, про яку постать або об’єкт гід чи гідеса будуть розповідати. Чернігів – місто на всі епохи. Це місто на 365 днів. Цими сезонами розкрили низку місць, які можливо ми не часто відвідуємо, розкрили максимально постаті, які були в Чернігові, – розповіла заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР Катерина Литвин.

Осінній сезон розпочався з відзначення команди творців цього проєкту та презентації відеосюжету про  Борисоглібський собор, який сьогодні віддзеркалює 900-річну історію Чернігова. Захоплюючу розповідь гідеси про найдревніший храм доповнила у своєму виступі науковиця Ольга Травкіна.

Він був з’єднаний ще з палацем князівським цей собор. Він не був такий ізольований. Коли існував Борисоглібський собор або його задуми побудувати, Спасо-Преображенський собор був єпископією чернігівською. Це був цілий комплекс. Він входив до складу комплексу князівських приміщень, – зазначила завідувачка відділу Національного заповідника “Чернігів стародавній” Ольга Травкіна.

У цьому сезоні вийде ще одна відеоісторія, в якій йтиме мова про сусіда Борисоглібського собора – Спасо-Преображенський.