ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У пологовому будинку Чернігова тривають ремонтні роботи

Featured Video Play Icon

У Чернігівському пологовому будинку відновлюють приміщення, що постраждали від уламків ракетних та бомбових ударів у лютому-березні минулого року. Це, зокрема, понад 100 вікон, майже всі приміщення п’яти поверхів і дах. Як розповів заступник генерального директора з технічних питань, аби забезпечити комфортні умови для породіль, ремонтні роботи вони розпочали одразу після відходу російських військ.

– Дах ми вже відремонтували, зараз працюємо над відновленням внутрішньої сторони приміщень після заміни вікон. Ремонтуємо відкоси, міняємо двері, виконуємо поточні ремонти стін, стель, підлоги, де були пошкодження, – розповів заступник генерального директора з технічних питань Володимир Вінницький.

За цей час у пологовому відновили й лабораторію. За словами Володимира Вінницького, через вимоги санітарно-епідемічного режиму, це приміщення ремонтували в першу чергу. Окрім будівельних робіт, сюди придбали меблі та замінили частину медичного обладнання.

– Зараз практично закінчуємо лабораторію, залишилося встановити двері. Також йде ремонт приміщень п’ятого поверху, три пологових зала плануємо відремонтувати, два приміщення і коридор, – зазначив Володимир Вінницький.

Паралельно ремонтують дві палати для важкохворих у анестезіологічному відділенні. Наступними будуть сходові майданчики, дитяча реанімація та відділення інтенсивної терапії для новонароджених.

– Ми залучаємо свої кошти, залучаємо своїх співробітників, але до таких робіт на висоті ми залучаємо і спеціалізовані бригади. Виставляємо це все на тендер, залучаємо кошти й міжнародних фондів і благодійних організацій, – зауважив Володимир Вінницький.

Нині у відділеннях знаходяться 22 молоді мами. Щомісяця тут народжується понад 150 дітей, розповідає гендиректор Чернігівського пологового будинку Василь Гусак. За минулі вихідні в місті з’явилося на світ 15 маленьких українців.

– До війни в нашому закладі останні роки було до 3000 пологів. У 2021-му було 2 700. Водночас у 22 році, у воєнний рік у закладі було 1600 пологів. Багато наших дівчат поїхало, багато за кордоном. Водночас зараз ми бачимо потихеньку йде відновлення, уже в минулому місяці ми маємо 160 пологів, – повідомив генеральний директор КНП «Пологовий будинок» ЧМР Василь Гусак.

Також незабаром у пологовому відновлять та утеплять фасад пошкодженого корпусу Б. Попри повітряні тривоги, що сповільнюють хід ремонту, завершити всі роботи планують до початку опалювального сезону.