Новини

Обікрала оселю, поки господар годував собаку: чернігівські поліцейські впіймали крадійку

Менш ніж за добу співробітники поліції встановили особу чернігівки, яка скористалася неуважністю 68-річного пенсіонера та викрала з будинку його гроші й особисті речі.

Про це повідомили у поліції Чернігівського району.

Потерпілий чернігівець пояснив поліцейським, що увечері 15 листопада він, як зазвичай, вийшов надвір погодувати собаку. Двері до оселі залишив незамкненими.

Читайте також: На Чернігівщині повідомили про підозру російському військовому, який розстрілював цивільних

Цих кількох хвилин вистачило, аби невідома особа проникла всередину будинку та викрала деякі речі, а також документи, банківські картки і всі наявні гроші — 700 гривень готівкою. Пенсіонер одразу ж зателефонував «102».

Поліцейські Чернігівського районного управління поліції негайно провели оперативно-розшукові заходи та встановили особу, причетну до злочину. Нею виявилась 53-річна місцева жителька.

Попередньо з’ясувалося, що зловмисниця колись вже бувала у цьому будинку як гостя, тож трохи орієнтується у приміщенні. Переконавшись, що господар її не помітив, швиденько вхопила те, що їй здалося цінним, та втекла.

За фактом крадіжки слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисниці загрожує до 8 років позбавлення волі.