ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Працювати, а не сидіти на нараді: Ломако відправив комунальників прибирати сніг у місті

Featured Video Play Icon

Не сидіти на нараді, а працювати на своїх місцях – насамперед, контролювати чищення тротуарів, внутрішньодворових проїздів та приватного сектору від снігу. Ранок вівторка, 5 грудня, у муніципалітеті розпочався із доручення виконуючого обов’язки очільника Чернігова керівникам ЖЕКів та комунальних підприємств, що опікуються прибиранням міста, ставитися до своїх обов’язків, попри всі нинішні труднощі, відповідальніше. А також йти і слідкувати за роботою своїх співробітників і співробітниць особисто, аби бути зразковими, як і в попередні роки.

Треба особисто контролювати тротуари, в першу чергу, і дворові заїзди, двори, тому що якщо поїздити на автомобілі, то більш-менш, навіть добре прибраний сніг, якщо походити пішки, особливо якщо ти з коляскою, або на колясці, чи на милицях це неможливо прост. То я просив би приділяти 75% часу особистому контролю цього питання, – зазначив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Зима до Чернігова цьогоріч прийшла майже із календарною. Впродовж минулого тижня, починаючи з вечора, 26 листопада, місто накрило кілька снігопадів, що змінювалися відлигою, мокрим снігом, похолоданням і крижаним дощем. 

Я перші дні після снігопаду на це не звертав вашу увагу, тому що розумі,в що швидко це зробити неможливо тою кількістю техніки і людей, які є зараз у нас, я розумію, що багато мобілізованих. Але вже тиждень минув після снігопаду, а дуже багато вулиць, тротуарів, чи дворів взагалі не почищені. Тому я просив би зараз не сидіти на нараді – на робочі місця, будь ласка, контроль дворів, контроль тротуарів і працюйте з людьми так, щоб ми зразково показували, як ми це робили кожного року, – зауважив Олександр Ломако.

Нагадаємо, відповідно до розроблених містом спільно з науковцями схем, за кожним з комунальних підприємств закріплені свої ділянки. АТП-2528 прибирає дороги, зупинки та частково тротуари, Зеленбуд – паркові та зелені зони, управителі – проїзди і пішохідні зони у дворах, а бізнес та організації згідно з правилами благоустрою відповідають за території поблизу своїх будівель.