Новини

У Чернігові відновили пологовий будинок, що постраждав від ворожих обстрілів

Пологовий будинок у Чернігові було пошкоджено ще в перші місяці повномасштабної війни. Попри це медзаклад продовжував працювати та приймати породіль. Від вибухів постраждав фасад будівлі та внутрішні приміщення, вікна та дах. Тому, щоб забезпечити доступ пацієнтів до медичних послуг, потрібна була допомога із відновленням пологового будинку.

Про це повідомили в Управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації.

Читайте також: Дзвін Памʼяті та Надії: у Києво-Печерській лаврі щодня битиме найбільший дзвін на підтримку військовополонених

Чернігівський пологовий будинок взяв участь у «Відкритій програмі грантів» Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я». Коштом програми вдалось відновити:

– пошкоджену вибухом частину фасаду медичного закладу,

– стелі, підлоги й стіни 42 приміщень, критично важливих для якісного функціонування: пологові зали, післяпологові палати та коридор післяпологового відділення.

Послугами пологового у 2023 році уже скористалися майже 3000 жінок, які отримали якісні медичні послуги у комфортних умовах.

Сьогодні пологовий будинок є медичним закладом вищої акредитаційної категорії, де надається кваліфікована акушерська та гінекологічна допомога пацієнтам не тільки з Чернігова, але й зі всіх районів області.

За понад півтора року війни ворог пошкодив на Чернігівщині 67 об’єктів та ще 8 зруйнував вщент. Наразі в області вже вдалося відновити 38 медзакладів.