НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Третина місячної норми: як у Чернігові борються зі сніговою навалою

Featured Video Play Icon

 Сніг, який почався у Чернігові вночі 14 грудня, йшов впродовж усього дня і  до самого вечора. За інформацією обласного гідрометцентру, станом  на 8 ранку висота снігового покриву у Чернігові становила 20 см. До опівдня випала третина норми опадів за весь грудень. Працівники АТП-2528 вийшли на вулиці міста з 2-ї години ночі і до 7-ї ранку провели перше очищення. На підприємстві кажуть, для боротьби зі стихією задіяли всі власні ресурси та залучили підрядні організації для роботи в приватному секторі. Люди працюють цілодобово.

Всі ми розуміємо і бачимо, що сніг з часу ночі і по теперішній час вечора не зупиняється, тому це також ускладнює очищення, деякі місця приходиться по 2-3 рази розчищати.  До війни в нас було техніки більше саме тракторів було 14, виїжджали в зміну, зараз 8 виїжджає. Відремонтували ще і їх є 11, тобто вже є скорочення. МАЗи були з обладнанням зимовим їх виїжджала 15 за раз, зараз виїжджає 10, бо деякі в нас згоріли під час російської агресії, вони побомблені, побиті. Щось змогли зробити, щось не змогли відремонтувати.  Ще ж досвідчених водіїв, досвідчених трактористів призвали до ЗСУ, тому вікова межа зараз, ну ми набрали більше пенсійного віку людей, які не зовсім добре знають ну місто саме, маршрути, – розповів головний інженер КП “АТП-2528” Сергій Стринадко.

Парки і сквери міста  чистила техніка і працівники КП«Зеленбуд».  Підприємці  та інші суб’єкти господарювання чистять сніг біля своїх закладів. Двори та прибудинкові  території – управителі багатоквартирних будинків. Основне чищення доріг почнеться о 22-й годині. Тому комунальники просять водіїв не залишати автівки вздовж проїжджих частин аби ті не заважали проходженню техніки. Поліція і  рятувальники, які  цього дня неодноразово допомагали витягувати  машини, які застрягли у снігових заметах, також  звертаються до водіїв:.

-Шановні громадяни! Наполегливо закликаємо бути обережними, перебуваючи на вулиці та за можливості залишатися вдома. Не  плануйте далеких мандрівок  та у разі потреби замість власного автотранспорту скористайтеся громадським, аби не створювати затори на автошляхах. Бережіть себе та своїх близьких, – підкреслила речниця ГУ ДСНС в Чернігівській області Катерина Яриловець.

Як повідомили в обласному гідрометцентрі,  15 грудня опадів не прогнозують, на дорогах очікується ожеледиця.