Факт-новини: оперативні сюжети

Пожежна безпека: рятувальники патрулюють місця збору врожаю

Featured Video Play Icon

Літо — сезон збору врожаю. У цей період переважають високі температури та є велика загроза виникнення пожеж. Фахівці ДСНС здійснюють профілактично-роз’яснювальний рейд в місцях збирання та зберігання зернових культур.  Аграріям надають поради щодо стану безпечного утримання систем протипожежного захисту, водопостачання, електрогосподарства та забезпечення будівель, територій і залученої техніки первинними засобами пожежогасіння.

Комбайни повинні бути обладнані не менше ніж двома вогнегасниками, також на комбайнах повинні бути іскрогасники, коли техніка виїжджає на поле працювати разом з нею має виїжджати трактор з водою або машина з водою, у разі загорання, щоби одразу можна було загасити пожежу. Також після збору врожаю забороняється спалювати стерню – це карається штрафом, – зазначив головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського районного управління ГУ ДСНС України в області Євген Сердюк.

Також рятувальники проводили з фермерами протипожежні інструктажі та надавали пам’ятки з рекомендаціями першочергових дій у разі загорання.