Новини

Школярі вивчатимуть на уроках мінну безпеку – МОН

В українських  школах з 1 вересня з’явиться новий курс з мінної безпеки. Предмет стане обов’язковим доповненням до шкільної програми.

Про це  повідомили у Міністерстві освіти та науки України.

«Мінна безпека стане обов’язковим доповненням до шкільного курсу «Здоров’я, безпека та добробут», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що практикум з мінної безпеки розробляють МОН та ЮНІСЕФ. Це будуть інтерактивні матеріали, онлайн-уроки та брошури.

Читайте також: Близько 140 вибухів: російські окупанти активізували обстріли прикордоння Чернігівщини

Для вчителів буде доступний онлайн-курс із викладання мінної безпеки для дітей різного віку. Наразі вчителі вже можуть користуватися посібником із детальними планами, а також презентаціями для уроків, адаптованими для початкової та середньої шкіл.

Для дітей експерти у співпраці з психологами розробили інтерактивні матеріали, які пояснюють правила безпечної поведінки на територіях, які можуть бути забруднені мінами. Зокрема, для школярів підготували мультфільми та відео за участю пса Патрона та саперів, а також ігри.

Нагадаємо, за даними ДСНС, в Україні заміновано приблизно 30% території. На сьогодні від мін та інших вибухонебезпечних предметів в Україні вже постраждали 100 дітей.