ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Пожежі в будинках: рейд рятувальників до приватного сектору

Featured Video Play Icon

З настанням холодів чернігівські надзвичайники вирушили у профілактичні рейди, аби інформувати мешканців приватного сектору про можливі загрози передусім під час використання пічного та газового опалення. Рятувальники опитували мешканців будинків, оглядали обладнання та роздавали інформаційні листівки. Необхідність в цьому з’явилася через збільшення трагічних випадків внаслідок недбалого використання печей.

З початку року на території Чернігівського району загинула одна людина в пожежі, спричиненій порушенням правил пожежної безпеки при облаштуванні та експлуатації печей. Порівняно з 2022-м роком загинуло 11 осіб. Загалом через несправність або неправильне користування піччю. За 11 місяців поточного року виникло 87 пожеж. Порівняно з 22-м роком 88 пожеж, – повідомила головна інспекторка відділу запобігання надзвичайних ситуацій ГУ ДСНС в Чернігівській області Валерія Аніч.

Фахівці ДСНС закликають дотримуватися базових правил безпеки та завчасно готуватися до опалювального сезону. Вони радять постійно очищати димоходи від сажі, білити і штукатурити печі, класти на підлозі металеві листи відповідного розміру.  Зокрема, поряд з обладнанням категорично заборонено розміщувати горючі речовини.