ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Битва інтелектів: учні шкіл Чернігова змагалися у Всеукраїнській дитячій лізі «Quiz. Діти»

Featured Video Play Icon

Як називають людей, яких перевозить громадський транспорт? Яка професія з’явилася після одомашнення диких звірів? Відповіді на ці та інші питання давали учні та учениці чернігівських шкіл №№ 3, 17 та 20. Вони змагалися за перемогу в першій грі нового сезону Всеукраїнської дитячої ліги «Quiz. Діти».

Ми дуже раді, що все-таки квіз дійшов до Чернігова. Ідея полягала в тому щоби трошки змінити формат навчання та експериментально протестувати в реальному житті нові підходи до освітнього процесу. Є матеріал, який діти не вивчали, але із запропонованих варіантів відповіді вони мають відкинути ті варіанти, які принципі не можуть підходити, а далі вже через діалог, спілкування між собою, командну роботу обрати той варіант, який є. Тобто це фактично адаптація проєкту, який дуже популярний у світі, – розповів засновник і голова ГО «Центр освітніх реформ ‘‘Наші діти’’» Євген Халімон.

Битва інтелектів відбувалася між учнями третіх та четвертих класів. Кожна дитина могла як продемонструвати свої, уже здобуті знання, так і отримати нові. Принципова відмінність такого формату навчання від уже звичного нам, у тому, що школярі знаходяться в атмосфері змагання, а тому прагнуть вловити кожен фрагмент навчального матеріалу.

Для того щоби приймати участь у квізі — вони мають пройти кваліфікацію, яка передбачає опанування певного навчального мультимедійного матеріалу командою. І діти, які вже в цьому процесі беруть участь, вони демонструють взагалі дуже гарні результати. Вони готуються до квізу, а фактично вони виконують свою навчальну роботу, – повідомив Євген Халімон

Перші раунди діти слухали питання через екран телевізора, потім ведучі квізу,  зірки українського гумористичного шоу, завітали до малечі особисто.

Такий інтерактив, окрім отримання нових знань спрямований і на об’єднання школярів, а відтак і розвиток командного духу. Нині ж, в умовах повномасштабного вторгнення та ледь не щоденних повітряних тривог, що передбачають похід в укриття — гра важлива і з психологічної сторони.

Підтримки багато не буває і живемо ми зараз усі в складні часи й наші діти переживають теж дуже багато болючих моментів. А ця гра вона дає можливість і підтягнути знання і подолати можливо навіть якусь частинку освітніх втрат і разом із тим підвищити настрій і розвивати вміння працювати в команді, змагатися і так далі, – зауважила директорка Чернігівської школи №20 Наталія Малець.

Неординарний підхід до освітнього процесу  учням та ученицям до вподоби. Діти завзято виконували всі завдання.

– Нам задавали питання на проекторі й ми на телефонах відповідали на запитання. Питання цікаві, формат питань, – каже учениця 4 класу Чернігівської школи № 20 Юля.

Переможцями стала команда школи № 3. Як розповіли організатори, це була пілотна гра в Чернігові. Загалом же Всеукраїнська дитяча ліга «Quiz. Діти» об’єднує майже 1000 громад із різних куточків нашої країни. Чернігівський загальноміський турнір відбудеться в січні наступного року, до якого долучать і інші навчальні заклади. Надалі діти зможуть змагатися за першість області та України.