Факт-новини: оперативні сюжети

Політичні симпатії. Кому найбільше довіряють чернігівці?

Featured Video Play Icon

Чернігівці значно краще оцінюють стан справ на місцевому, аніж на загальнодержавному рівні. Це показало останнє опитування від Соціологічної групи «Рейтинг».

Лише 20% опитаних вважають, що справи у країні йдуть у правильному напрямку, 71% – протилежної думки. 80% респондентів переконані, що Чернігів рухається у правильному напрямку, і 13% – навпаки.

Абсолютна більшість, а це 94 %, вважає, що за час перебування Владислава Атрошенка на посаді міського голови ситуація у місті покращилася.

Серед місцевих політиків люди найбільше довіряють Владиславу Атрошенку і Олександру Ломако ((88 і 50 відсотків підтримки відповідно).

67% опитаних людей чули про обшуки в комунальних підприємствах і управліннях міської ради. Третина опитаних чернігівців нічого про це не знають. 55% відповіли, що вважають такі дії правоохоронців скоріше тиском на місцеву владу, а 32% – боротьбою з корупцією.

Раніше Владислав Атрошенко заявив на прес-конференції у столиці, що Офіс президента тисне на нього через правоохоронні органи, щоб він відмовився від співпраці з «УДАРом Віталія Кличка» та не висував спільного з «УДАРом» кандидата на проміжних виборах у 206 окрузі.

Дослідження проводила Соціологічна група “Рейтинг” 23-24 січня цього року. Аудиторія – мешканці Чернігова від 18 років і старші. Опитано 1000 респондентів телефоном і з допомогою комп’ютера. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 3,1%.