Новини

Чернігів серед лідерів співпраці з міжнародними партнерами

Чернігів потрапив до переліку міст з найбільш ефективною співпрацею з міжнародними партнерами на платформі Dream. Платформа запропонувала два міста – Чернігів та Миколаїв, для впровадження пілотного проєкту «Профіль громади».

Про це повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако на щотижневій нараді в муніципалітеті.

Читайте також: Грип, ГРВІ та ковід на Чернігівщині: захворюваність поступово знижується

За його словами, у червні планується на конференції в Берліні презентація профілів громад Чернігова та Миколаєва. Для міст, які потребують відновлення, це прямий шлях до залучення нових донорів і коштів співфінансування для реалізації проєктів. 

У березні відбудеться проміжна презентація профілю у Чернігові.

-Тому у нас є три тижні, щоб максимально кожний підрозділ: спорт, міський парк, все, що нам потрібно по відновленню і на що у нас немає коштів, і не буде у перспективі кількох років, вони мають бути всі на цій платформі, – підкреслив Ломако.

Наразі чимало країн долучаються до відбудови України. Зокрема, Японія дуже активно працює та інвестує кошти на проєкти відновлення. У пріоритеті – проєкти пов’язані з зеленою екологією, енергозбереженням і т.д.

– Бельгія зараз заходить – 150 млн євро на 4 роки, це суттєві кошти. І інші будуть долучатися країни, які нас підтримують, які не можуть нам дати снаряди, через різні причини. Тому вони намагатимуться компенсувати брак військової допомоги проєктами відновлення, – зазначив Ломако.

Зазначимо, Dream – це цифрова платформа, своєрідне “єдине вікно”, яке містить інформацію про фінансування, управління та контроль проєктів відбудови житла, будівель та доріг в Україні.