ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Поліцейський велопатруль знову виїхав на вулиці Чернігова

Featured Video Play Icon

Цієї неділі, 27 серпня, у Чернігові на своє перше чергування виїхав поліцейський велопатруль. Правоохоронці на велосипедах слідкуватимуть за порядком в  центральній  та історичній  частинах міста, на алеї по проспекту Миру, у центральному  парку культури та відпочинку, на пляжі “Золотий берег”.  Виконуючий обов’язки Чернігівського міського голови Олександр Ломако  привітав патрульних з першим робочим днем. Про значення цієї події для міста розповів на  своїй сторінці у Фейсбук.

-Ці гарні хлопці та дівчата будуть окрасою нашого міста! Велопатруль – результат співпраці Чернігівської міської ради, управління патрульної поліції та міжнародних партнерів. З міського бюджету ми виділили кошти (250 тис. грн.) на форму та обладнання, а велосипеди поліцейські отримали від бельгійських колег. Перевага велопатрулів – швидший та безперешкодний доступ до будь-якого куточка нашого міста, а отже, підвищення рівня безпеки чернігівців та наших гостей. Це ще одне свідчення стійкості нашого міста та відновлення все більш широкого спектру послуг, не дивлячись на руйнування, яких зазнав Чернігів, –  зазначив Олександр Ломако у своєму дописі. 

  Наразі сформовано 6 велопатрулів по двоє правоохоронців, які позмінно курсуватимуть щодня з дванадцятої до восьмої години вечора. Пресофіцер патрульної поліції Віталій Копистко наголосив, що  зона відповідальності велопатруля не тільки  забезпечення громадського порядку, а й реагування на повідомлення, які надходять на лінію 102. Вони працюють як самостійна група та здатні повноцінно вирішувати конфліктні або інші ситуації. Та іноді їм потрібна допомога, як це було сьогодні. В центрі міста сталася ДТП.

 -Близько 14 години на перехресті проспектів Миру та проспекту Перемоги сталася дорожньо- транспортна пригода за участю трьох автомобілів. Повідомлення про цю подію першими отримав наш велопатруль, який в цій зоні відповідальності поліцейські прибули на місце , з’ясували що потерпілих немає, медична допомога нікому не потрібна, але зважаючи на масштаби автопригоди їм знадобилася допомога допоміжних сил.  Туди прибув ще й автопатруль, щоб швидше оформити це ДТП, – зауважив пресофіцер патрульної поліції в Чернігівській області Віталій Копистко.

Нагадаємо, велопатруль у Чернігові з’явився ще у 2020 році, з початком повномасштабної війни у 2022-ому свою роботу призупинив з метою безпеки. Цьогоріч патрулювання вирішили відновити. Курсуватиме велопатруль містом до настання холодів.