Факт-новини: оперативні сюжети

Подвійний запас міцності

Featured Video Play Icon

З понеділка школи Чернігова працюють за змішаною системою. Тобто класи, крім початкових, розділили на дві групи. Займаються діти в школі та онлайн по черзі. Таким чином у місті вирішили зробити крок на випередження аби уникнути можливого поширення захворюваності.

  • Чернігів наразі у жовтій зоні. Було 153 випадки, це- 54,2 %, на 100 тисяч населення.  Верхня межа жовтої зони для міста -338 за тиждень.  У нас великий запас. В абсолютних цифрах максимум 338, якщо 339 це вже – помаранчева зона, – проінформував на ранковій нараді  начальник управління охорони здоров`я Чернігівської міської ради Владислав Кухар.

Міський голова дав доручення промоніторити ситуацію і , в залежності від статистики щодо захворюваності на COVID -19, визначитися щодо учнів 5-х  та старших класів. Розглянути  можливість переведення їх на звичну форму навчання , без поділу класів на групи. Це питання  вирішуватимуть найближчими днями. Головний критерій це – темпи захворюваності на коронавірус.  Як показує статистика, у порівнянні з іншими регіонами, у Чернігова ще гарний запас міцності. Місто знаходиться, наразі,  у жовтій зоні. Якщо відбудеться   зростання  вдвічі за тиждень кількость позитивних хворих на СOVID-19, потрапить до помаранчевої.  А це вже тягне за собою більші  обмеження.