Факт-новини: оперативні сюжети

Вперше за 20 років

Featured Video Play Icon

Чернігівських лікарнях будуть оновлювати постільну білизну  та  ліжка у  палатах. Нагадаємо, таке розпорядження дав  Владислав Атрошенко після того як зайшов до стаціонару другої міської лікарні. Про те, як воно виконується , очільник міста запитав у керівника профільного управління на ранковій нараді.

  • На виконання доручення міського голови управлінням охорони здоров’я підготовлений кошторис на загальну суму 340 тис. грн для придбання необхідного для відділень другої міської лікарні. Зокрема, будуть закуплені 500 підковдр, 1000 простирадл, 500 наволочок, 200 подушок, 80 матрасів для звичайного ліжка і 80 матрасів для функціонального ліжка, –  повідомив Владислав Кухар.

Першою у черзі на оновлення палатної комплектації теж  буде ЧМЛ №2, а далі інші медичні заклади.  Владислав Атрошенко акцентував на тому, щоб усе, що наразі купується, було у першу чергу якісним. Крім білизни  придбають ще близько 100 багатофункціональних ліжок. Орієнтовною вартістю 20 тис. грн за кожне. А саме: по 35 ліжок для 1-ї та 2-ї міської лікарні, а також для пологового будинку й для лікарень №3 та №4. Кошти на ці потреби вже виділені. Наразі йде підготовка документів для проведення відповідних процедур щодо їх закупівлі, – повідомив Владислав Кухар.