Факт-новини: оперативні сюжети

Після крижаного дощу у понеділок ранок вівторка Чернігів зустрів з мокрим снігом

Featured Video Play Icon

 Такі примхи природи спіткали місто у середині грудня. Працівники КП «АТП 2528» працювали всю ніч з неділі на понеділок, але долати наслідки льодовикових опадів було дуже важко.

До двох ночі посипали місто, в 2.15  пішов дощ, все змив. Температура мінус 4-5. Виїхали знову, засипали. В 6.15   –   6.30 знову дощ. За два дні піщано-сольової суміші висипали 570 тонн, – повідомив  керівник КП « АТП 2528» Руслан Волок.

 Вручну посипати тротуари під дощем, який відразу перетворювався на лід, було нереально. Вода, яка стікала з плитки, залишалася на швах та замерзала, – розповідає Руслан Волок. На центральних дорогах  завдяки техніці проблему змогли зняти, тоді як у приватному секторі було непереливки усім   –  як пішоходам, так і транспорту. На окремих ділянках, навіть 10-ти тонний МАЗ з піском пішов у кювет.

«Роби що хочеш, щоб мінімізувати травми. Не хочеться   випробовувати й вас. Але, коли йде дощ , в мінусову температуру, що хочеш, те й роби. Він іде і замерзає. Треба старатися, щоб такого не було»,  –   звернувся  міський голова Владислав Атрошенко до комунальників.

Як повідомив завідувач травматологічного відділення другої міської лікарні Богдан Рожило, за минулі вихідні до травмпункту звернулося 200 чернігівців, у понеділок   –  більше  сотні. І це незважаючи на те, що на подолання ожеледиці кинули увесь транспортний парк КП «АТП 25 28», а також 400 працівників, які вручну намагалися засипати тротуари,  до яких не дісталася техніка,  піском та сіллю.

З огляду на примхи природи і  переходу із снігових зим на дощові, планують на перспективу у такі екстремальні дні залучати на допомогу працівників фірм та підприємств, аби вони допомагали розсипати піщано-сольову суміш на тротуарах біля своїх офісів.