Факт-новини: оперативні сюжети

Підтримка від GIZ: нове обладнання для Чернігівської ТЕЦ

Featured Video Play Icon

Обладнання, яке дасть можливість Чернігівській ТЕЦ безперебійно працювати в опалювальний сезон. Невдовзі наше місто одержить технічну  допомогу в межах  проєкту «Посилення стійкості міст в Україні», який фінансується Урядом Німеччини та реалізується GIZ Україна. Обговорити переспективи подальшої співпраці та вже готові напрацювання зібралися міжнародні партнери разом із представниками міської влади та фахівцями комунального підприємства “Теплокомуненерго”.

Ці матеріали та обладнання дуже важливі для забезпечення роботи нашого енергокомплексу.Це саме те, що відображено в нашому з вами проєкті, саме стійкості міст, енергостійкості міст. Тому ще раз дуже-дуже велике дякуємо від цієї нашої команди, від цієї громади міста Чернігова, від кожного мешканця, тому що це все ви робите заради них, щоб все було в домівках тепло.Зі свого боку ми вас хочемо запевнити,що все, що буде передано нам роботу, буде професійно, якісно використано, змонтовано, – зазначив радник секретаря Чернігівської міської ради Олексій Щербина.

Проєкт «Посилення стійкості міст в Україні» є частиною допомоги для розвитку в перехідний період, що надається урядом Німеччини та реалізується на замовлення Федерального міністерства економічної співпраці і розвитку. Він покликаний посилити стійкість міст у сферах критичної інфраструктури та  комунальних послуг. 

Ми сподіваємося продовжити продуктивну співпрацю з вами, в тому числі з допомогою нашого замовника Міністерства економічного розвитку та співробітництва у межах допомоги перехідного періоду для того щоби забезпечити критичні потреби особливо у сфері тепло і енергопостачання, – сказав керівник будівельного компоненту проєктів “Посилення стійкості міст в Україні Ралф Гротенхофф, GIZ UA.

Наразі вже  майже завершено тендер, тривають формальні процедури і я думаю що на початку вересня ви вже почнете отримувати всі необхідні матеріали, – зауважив Сергій Франчук, GIZ UA, радник з питань будівництва.

Нагадаємо, що GIZ, Німецьке товариство міжнародного співробітництва, підтримує з Черніговом багаторічне партнерство. Їхня допомога охоплює кілька ключових напрямків. Серед яких відновлення зруйнованої соціальної та критичної інфраструктури. За останні два роки вдалося підсилити Чернігівводоканал технікою, облаштувати модульну поліклініку та оперативно відновити 3-тю школу після ракетного удару по драмтеатру, провести реконструкцію водогону по Квітневій. GIZ постачає генератори для лікарень та будівельні матеріали для швидкого ремонту пошкоджених електромереж. Вони також допомагають відновлювати тепломережі та модернізувати системи опалення, щоб забезпечити стабільне постачання тепла в зимовий період. До того ж, GIZ надає широкий спектр медичної, психологічної та соціальної підтримки дітям, жінкам, ветеранам та внутрішньо переміщеним особам. Допомагають у підготовці фахівців, необхідних для відбудови країни. Ці зусилля спрямовані на довгостроковий розвиток та стабільність регіону.