Факт-новини: оперативні сюжети

Підпільний цех з виробництва цигарок викрили на Чернігівщині

Featured Video Play Icon

На Чернігівщині правоохоронці викрили підпільний цех з виробництва цигарок. Під час спецоперації вилучили товарів і сировини на понад 5 млн. грн. Поліція одночасно провела санкціоновані обшуки в різних населених пунктах області, в результаті яких виявила значну кількість матеріалів для виробництва, переробки та готову контрафактну продукцію, чорнову документацію.

Загалом, вилучили 450 мішків тютюну, понад півсотні пристроїв для набивання цигарок, палети з цигарковим папером та майже дві тисячі пачок товарів, які були замасковані під продукцію відомої марки.Також вилучили 250 літрів фальсифікованого алкоголю.Як з’ясувалося, складну злочинну схему створили п’ятеро мешканців з Прилуцького та Корюківського районів.

Зловмисники вирощували та первинно обробляли тютюнову сировину у ряді господарств, потім доставляли її на Прилуччину, де і виготовляли фальсифікат. Саме звідти вони керували та наповнювали мережу збуту контрафактною продукцією по всій області.

Наразі слідчі поліції проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 статті 204 Кримінального кодексу України – незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів. Злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої продукції та обладнання для її виготовлення.