НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Підготовка до опалювального сезону: якими будуть тарифи на тепло в Чернігові?

Featured Video Play Icon

До старту опалювального сезону залишається два з половиною місяці. Але є ряд неузгоджених питань, які загрожують його вчасному початку. Про ризики, які склалися в теплогенерації, йшлося на ранковій нараді в мерії 27 липня. Зокрема, й досі немає законодавчої бази, яка дозволяла б встановлювати тарифи на місцевому рівні. Такі повноваження НКРЕКП передала органам місцевого самоврядування у червні цього року.

Законопроєкт №3508-д, прийнятий Верховною Радою України, але ще не підписаний Президентом, дозволяє зафіксувати заборгованість і реструктуризувати борг теплокомуненерго за спожитий природний газ.

Місто має дати гарантії за теплогенеруючі підприємства. Для цього треба вносити зміни в бюджетний кодекс та інші законодавчі акти, каже Владислав Атрошенко.

ТЕЦ і Облтеплокомуненерго готуються до зими – ремонтують теплопункти, обладнання, замінюють кілометри мереж. Але низка неврегульованих питань призводить до того, що вони не мають обігових коштів для проведення необхідних робіт.

Нагадаємо, тарифи за водопостачання, водовідведення, газ, електроенергію регулюють державні органи виконавчої влади. На місцевому рівні встановлюються тарифи за теплопостачання, гарячу воду, вивезення сміття, квартплата.