Факт-новини: оперативні сюжети

Перший бібліоковоркінг відкрили у Чернігові

Featured Video Play Icon

  Змалечку чернігівка Святослава вигадувала захоплюючі історії. Любов до творчості дівчинці прищепила матуся-письменниця. У вівторок, 28 грудня, Святослава прийшла на відкриття першого коворкінгу у Чернігівській міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського.

Тут буде зручно не тількі Святославі. Це гарне місце для навчання, зустрічей і реалізації творчих ідей. Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако сподівається, що коворкінг у бібліотеці переверне уяву молоді про читання.

В бібліотеці ім. М. Коцюбинського протягом року реалізовано шість проєктів – великих і малих. Вона стала творчим майданчиком для багатьох митців, центром патріотичного виховання та місцем зустрічей, де волонтери та військовослужбовці представляли свої творчі надбання – зазначає директорка бібліотеки Людмила Зіневич.

Цей бібліоковоркінг – приклад того, що має бути в усіх філіях бібліотеки – вважає начальник управління культури та туризму міської ради Олександр Шевчук.

Бібліотечний фонд центральної бібліотечної системи на сьогодні має понад 110 тисяч примірників. Щороку тут обслуговується понад 9000 користувачів.