Новини

Благодійники передали Чернігівській обласній лікарні сучасне обладнання на понад 4 млн грн

Featured Video Play Icon

Новим сучасним обладнанням вартістю понад  8 млн грн поповнилася Чернігівська обласна лікарня. 12 функціональних електричних ліжок, 7 медичних аспіраторів, 3 апарати ШВЛ, 2 хірургічні медичні аспіратори, високочастотний електрохірургічний апарат та операційний хірургічний стіл — усе це устаткування, яке допоможе рятувати людські життя, придбала міжнародна група Credit Agricole та регіональний банк групи Crédit Agricole Nord de France  за підтримки благодійного фонду «Твоя опора».

-Від початку війни ми лише збільшили кількість ініціатив та залучили масштабну підтримку міжнародної групи. Кожен новий благодійний проєкт – це реальна допомога Україні та врятовані життя, – зазначив керівник регіонального відділення Credit Agricole у Чернігові  Микола Царик.

Упродовж минулого року в Чернігівській обласній лікарні провели 13 тисяч оперативних втручань. Тут приймають пацієнтів із різними важкими патологіями. Новий хірургічний стіл дозволить лікарям проводити рентгенологічні дослідження прямо в операційній. За словами медиків, це важливо, адже раніше для цього хворого мали транспортувати в інший корпус.

Електро-хірургічний апарат для електрохірургії також надасть змогу якісно надавати медичну допомогу хворим при хірургічній патології, й інше обладнання, яке нам банк подарував — це якісне, гарне й сучасне обладнання, – підкреслив  генеральний директор КНП «Чернігівська обласна лікарня» Андрій Жиденко.

Подарунок у вигляді апаратів ШВЛ від фірми Hamilton, яка є передовою в розробці й у виробництві такої техніки — це для нас дуже-дуже важливо. Апарати мають дуже багато режимів вентиляції, під які можна підлаштовувати хворих із різними патологіями, – зауважив завідувач анестезіологічного відділення з ліжками інтенсивної терапії КНП «Чернігівська обласна лікарня» Геннадій Стукало.

Серед медичного обладнання, що подарувавКреді Агріколь і функціональні електричні ліжка, які легко підлаштовуються під потреби пацієнта.

Зазначимо, Credit Agricole — найстарший іноземний банк в Україні та входить у трійку найстійкіших за версією порталу «Мінфін». За даними НБУ він належить до переліку системно важливих установ. А ще Креді Агріколь — банк добрих справ. Лише від початку війни банк та міжнародна Група Креді Агріколь втілили понад 30 благодійних проєктів на загальну суму понад 72 млн грн.