Факт-новини: оперативні сюжети

Перетворити країну на інформаційний дурдом — неправильно

Featured Video Play Icon

16 мільйонів гривень, або 14 відсотків від запланованого, тільки у березні  недоотримав бюджет Чернігова податку на доходи фізичних осіб. І це не єдина проблема, пов’язана з оголошенням карантину. Психологічний та фінансовий стан чернігівців, які вже  другий місяць змушені  бути вдома,  набуває загрозливих обрисів.

 Людям треба показати світло у кінці тунелю, каже міський голова В. Атрошенко. Не можна  у цій ситуації психологічно перетворити країну  на інформаційний дурдом. Це неправильно.

Тисяча триста інфікованих у Чернівцях і п’ятеро у Чернігові. Не співставне співвідношення. Але при цьому  карантинні заходи однакові. До того ж  вони не завжди зрозумілі людям, акцентував мер.

«Ми закрили ринки. Ми їх уже 5 разів закривали- відкривали, — каже В. Атрошенко. — Настрої урядовців змінювалися . В кінці  кінців,  на свіжому повітрі,  відстань   більша, ніж у продуктових магазинах. Ми розуміємо,  ті гроші , які  продуктові супермаркети  віддали на COVID, вони «відбили» на цінах  і антиконкурентних  заходах. А те, що ми втрачаємо, це сотні підприємців, які отримали б якусь копієчку». Зайти до  невеличкої крамнички на першому поверсі, в яку без проблем можна було б запускати по одному покупцю, на думку підприємців, значно безпечніше, ніж  до супермаркету. При цьому місцева влада не має права  приймати рішення, які суперечать  Постановам головного санітарного лікаря та Уряду.