Факт-новини: оперативні сюжети

Підприємці вимагають закінчення карантину для бізнесу

Featured Video Play Icon

Масштабний автопробіг провели  у Чернігові представники малого бізнесу. З настанням карантину у них почалася справжня криза: цілий ряд приватних підприємств   припинив роботу  згідно з рішенням Кабміну. Ринки, СТО, перукарні, фітнес-центри — це далеко не повний список тих закладів, які нині зазнають збитків і чекають закінчення карантину.

Проїхавши проспектами Перемоги та Миру, вулицями Шевченка,  Рокосовського та Героїв Чорнобиля, підприємці зібралися на Красній Площі, щоб описати ситуацію з малим бізнесом та висунути свої вимоги. Деякі учасники мітингу стверджували,  якщо карантин триватиме до 11 травня (як заплановано зараз), то їхній бізнес не зазнає критичних збитків. А от якщо обмежувальні заходи продовжать і надалі, чимало підприємств закриється зовсім.

Вислухати підприємців прийшов і міський голова Владислав Атрошенко. Він виступив на боці мітингуючих, але попередив, що остаточне слово все ж за Кабміном – у місцевої влади немає повноважень відміняти його постанови.

За відкриття ринків виступив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі одного з українських телеканалів. За його словами, ринки щодня інспектуватиме Держпродспоживслужба, і видаватиме дозволи на їх відкриття. Рішення Кабміну, яке затверджує цю процедуру,  може бути ухвалене вже найближчими днями.