ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Перекриття руху у Чернігові: громадський транспорт змінить рух

Featured Video Play Icon

У Чернігові через термінові аварійні роботи Чернігівводоканалу на вихідні, від 8-ої ранку суботи, 24-го, до 14-ої години 26-го лютого, перекриють ділянку вулиці Олександра Довженка (колишня Толстого) біля будинків №4-6. Відповідне рішення погодили на засіданні виконавчого комітету, 23 лютого.

За інформацією очільника комунального підприємства, мова про водогін 1964-го року, що давно відпрацював свій термін експлуатації і був пошкоджений під час облоги. 22 лютого на ньому стався черговий порив, що лишив людей без водопостачання.

Після активних військових дій і коли по даній дорозі їздила… важка броньована техніка, то матеріал труби, це чавун, багато зміщень на стиках цієї труби, і відповідно ми маємо десь на два тижні одну аварію. Також складність ще в тому, що цей водогін пролягає по центру дороги вулиці Довженка і, відповідно, немає змоги перекрити тільки одну полосу, – повідомив  директор КП “Чернігівводоканал” Сергій Малявко.

У зв’язку з цим, тролейбусний маршрут №8 тимчасово не працюватиме, натомість автобусні маршрути №25, 25А та 27 рухатимуться в об’їзд перекритої ділянки – схеми, за якими вони курсуватимуть, можна знайти на веб-порталі міської ради або сторінці міського управління транспорту. 

Крім того, від понеділка, 26-го лютого до 7-го березня перекриють і рух біля Ремісничої, 42 – для ліквідації там аварійної ситуації на тепломережі та, в подальшому, відновлення асфальтного покриття. Попередньо, виконком погоджував його від 29 січня, однак через очікування дозволу від поліції, терміни змістилися, повідомили на засіданні.