Факт-новини: оперативні сюжети

Партія «Рідний дім» за 20 днів прийме програму

Featured Video Play Icon

Місцеві вибори в Україні відбудуться за будь-якої погоди саме 25 жовтня. Про це заявив Президент України та представники монобільшості у Верховній Раді. При цьому пропозиція окремих політичних сил щодо блокування участі у перегонах регіональних партій, схоже, не пройшла. Хоча спроба не допустити на вибори інші партії, крім парламентських, все ж таки була.

Наразі у складі депутатського корпусу Чернігівської міської ради сьомого скликання представники семи політичних партій, з них лише три парламентських. Це –  “Батьківщина” ,”Опозиційний блок” та ” Солідарність Петра Порошенка”. Решта представлені лише у місцевих радах. Це – “Наш край”, Радикальна партія Олега Ляшка, Самопоміч та Демократичний альянс. Також серед депутатів міської ради є троє позафракційних.

 Міський голова Владислав Атрошенко оголосив про створення регіональної партії «Рідний дім», під брендом якої формуватиме команду до міської та обласної рад. Обласна конференція відбудеться у травні – першій декаді червня, де буде заявлено про своє бачення розвитку міста та області. Виборів до районних у місті Чернігові рад цієї осені не буде, як і самих рад. Депутатів до міських та обласних рад обиратимуть за системою пропорційного законодавства з відкритими списками. Тут буде виключно партійне голосування. Для громад до 90 тисяч виборців залишають мажоритарку. Кандидат на посаду міського голови не має права одночасно балотуватися за мандат депутата. Це лише деякі нововведення, які передбачені новим Виборчим кодексом, який вступив в силу з 1 січня 2020.