Факт-новини: оперативні сюжети

Нерест закінчено

Featured Video Play Icon

З 21-го травня на Десні знову можна буде ловити рибу, знімається нерестова заборона. Втім, деякі обмеження на рибалок все ще діятимуть. Наприклад, до кінця червня не можна ловити раків, а також є мінімальний розмір риби, дозволений до вилову.

Досвідчений рибалка і за сумісництвом власник магазину відповідного спорядження Валентин Скрипка також чекає на відкриття сезону. Каже, як тільки з’явиться вільний від роботи час, одразу вирушить на Десну. Для річкового вилову радить користуватися фідерами – у перекладі з англійської це годівнички, невеликі контейнери з приманкою для риби. Вони доволі добре підходять для більшості видів, які водяться у Десні.

Незважаючи на те, що сезон риболовлі на Десні от-от розпочнеться, покупців у Валентина Віталійовича небагато. Він і сам розуміє чому: карантин, брак коштів на доволі недешеве спорядження, а ще – суттєве обміління Десни. Після практично безсніжної зими рівень води у головній річці Чернігова сильно впав, а половоддя не було зовсім. Усім рибалкам варто пам’ятати і про заборонені способи вилову: сітки, ятері, павуки, екрани тощо. А за використання електровудок чи вибухівки навіть передбачена кримінальна відповідальність.