НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

П`ять нових лабораторій для ПЛР тестування буде на Чернігівщині

Featured Video Play Icon

Потужності медичних закладів Чернігівської області щодо лікування пацієнтів з коронавірусом поступово нарощуються. Додаткові  кошти , виділені регіону, а це близько 60 мільйонів гривень, дозволять  підняти якість лікування важких пацієнтів з Covid -19,- запевнили під час брифінгу профільні керівники Чернігівської ОДА.

Запустити  нові потужності для ПЛР тестування планують  на початку нового року у Ніжинській , Прилуцькій , Корюківській  лікарнях,  Чернігівській  міській №3 та обласній.

Ще один позитив. Медичні заклади регіону вже отримали лікарський засіб ремдесивір для лікування ускладнень від COVID-19, – повідомив начальник управління охорони здоров`я Чернігівської ОДА Петро Гармаш.

При цьому кількість пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавірус в регіоні зростає. Чернігів у лідерах. Тільки за один день у місті додалося 114 пацієнтів, а в області  всього 628.

  • Завантаженість  ліжок 62, 3 %. Це середня температура по палаті. Три лікарні  на  100 % , це  Козелецька, Ніжинська і Менська ЦРЛ, – повідомив перший заступник  голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний.

 Наразі лише 45 % ліжок в області забезпечені киснем. Завдання стоїть довести цей показник до 80 %. Сподіваються  це зробити до кінця лютого наступного року. Хоча  тут є чимало технічних проблем та дефіцит компаній, які займаються цими питаннями, акцентував Петро Гармаш.