НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

«Мати апостолів» у Чернігові

Featured Video Play Icon

Доля матері, яка пішла за своїм сином у епіцентр війни, показана у новій кінострічці Зази Буадзе. 27 листопада в рамках всеукраїнського промотуру у Чернігові в залі обласного молодіжного центру презентували допрем’єрний показ фільму “Мати апостолів”. Військова драма, що відтворює події російсько-української війни 2014 року. Син головної героїні після падіння військового літака потрапляє в полон. Коли мати дізнається  про це, то без роздумів  кидається йому на порятунок.

Фільм створювали протягом року. Він заснований на реальних історіях жінок, що втратили своїх синів через війну. Його бюджет складає 21 мільйон гривень. У головних ролях українські актори, які розповідають, що робота над фільмом була надзвичайно емоційна та драматична.

Представила картину у рідному місті наша землячка, Світлана Осипенко, вона зіграла у кінострічці мати, яка живе на окупованій території. Організатором показу фільму “Мати апостолів” у Чернігові стала «Спілка жінок Чернігівщини». В рамках кінопоказу у молодіжному центрі також пройшла виставка фоторобіт учасника війни сержанта, гранатометника Руслана Боровика. На фото відображені останні дні воїнів незадовго до їх загибелі. Ці роботи як своєрідне нагадування про війну, що досі триває.