Факт-новини: оперативні сюжети

Особливості ЗНО – 2020

Featured Video Play Icon

Які зміни очікують випускників?

Із 3 лютого в Україні розпочалась реєстрація для участі у ЗНО, Триватиме вона до 24 березня. Нагадала про це та розповіла про особливості цьогорічного тестування директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва на брифінгу в олдержадміністрації.

Як повідомила Світлана Сакаєва, основна сесія буде проходити з 21 травня по 15 червня, а додаткова – з 25 червня по 17 липня. За прогнозами нинішнього року збільшиться кількість учасників ЗНО. Якщо торік їх було близько 8 з половиною тисяч, то цього року – понад 9 тисяч. 31 січня завершилась реєстрація вчителів початкової освіти для участі в сертифікації. ЗНО вони складатимуть 29 лютого. Квота для Чернігівської області – 49 учасників і всі вони будуть проходити незалежне тестування, зазначає Світлана Сакаєва.

Цього року на вступників до Вишів очікують деякі зміни. Вони можуть подати на бюджет 5 заяв на будь – яку кількість спеціальностей, тоді як минулого року вони могли використовувати до 7 заяв на 4 спеціальності. Для вступу або переведення на бюджет мінімальний конкурсний бал вступника має бути не менше 125. На пресбрифінгу щодо цього нововведення висловив свою думку проректор університету “Чернігівський колегіум ім. Т. Шевченка” Анатолій Тимошенко. На брифінгу прозвучало й те, що цьогоріч відповідно до умов прийому на навчання до закладів вищої освіти зараховуватимуться результати ЗНО 2017 – 20 років, з іноземних умов – 2018 – 20 років. А тестові завдання з української мови на ЗНО – 2020 не вимагатимуть знань нового правопису.