Факт-новини: оперативні сюжети

Навчальна евакуація. У реабілітаційному центрі №2 навчали як діяти в екстрених ситуаціях

Featured Video Play Icon

Як діяти при надзвичайній ситуації, які причини виникнення пожежі, що робити коли вже сталося загоряння – подібна  інформація життєво важлива для кожного, а особливо для учнів  Чернігівського навчально-реабілітаційного центру № 2. Саме тому заклад на постійній основі співпрацює з рятувальниками.

Коли пролунали три дзвінка, діти якомога швидше одягаються та разом із персоналом організовано покидають приміщення. На подвір’ї на них вже чекають рятувальники. Це вони ініціювали навчальну евакуацію.

Надзвичайники розповіли дітям як правильно користуватися вогнегасниками. Та навіть запропонували їм спробувати власні сили.

Також вихованці центру спробували загасити умовну пожежу за допомогою пожежної техніки.

Рятувальники детально розповіли дітям про бойовий одяг вогнеборців. Та зазначили, що пожежником може бути лише фізично сильна людина, адже спорядження важить приблизно 55-60 кілограм.

Аби відчути себе справжнім вогнеборцем дітям запропонували приміряти спорядження

 День цивільної оборони у Чернігівському навчально-реабілітаційного центрі проводять двічі на рік, адже заклад має певну специфіку.

Регіна Гусак каже, співпраця дітей та рятувальників давно вже переросла у дружбу.

Навчання з пожежної безпеки рятувальники проводять у всіх навчальних закладах Чернігова в рамках виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.