Факт-новини: оперативні сюжети

«Оперний сюрприз» подарували чернігівцям відомі виконавці.

Featured Video Play Icon

У рамках святкування Дня міста у Літньому театрі відбулась презентація творчого проєкту “Оперний сюрприз”. У концерті-посвяті брали участь духовий оркестр ВМЦ, хор”Чернігівські солісти” та відомі оперні співаки з Києва – Юрій Мамчук (баритон) і Тарас Штонда (бас). Військовим музикантам підвласний будь-який репертуар – від класики до джазу. Уперше оркестр звернувся до опери.

У першому відділі у виконанні соліста та оркестру прозвучали популярні оперні арії та увертюри до опер Генделя, Верді, Россіні. Спів киянина Юрія Мамчука лунав у концертних залах світу. Соліст співпрацює з провідними оркестрами України. Виступ з чернігівським військовим колективом був перший і залишив приємні спогади.

Завершився концерт виконанням духовних творів. Для участі у цьому проєкті був створений аматорський хор “Чернігівські солісти” під орудою Івана Богданова. Володар унікального голосу, соліст Національної опери України Тарас Штонда прикрасив виступ хору. Тарас Штонда яскраво проявив себе,як у оперній, так і в камерній сфері виконання. Чернігівці, які завітали до Літнього театру, мали унікальну нагоду почути одного з найкращих басів сучасної оперної сцени.

Глядачі жваво аплодували виконавцям. Відчуття насолоди від почутих музичних шедеврів, прекрасного виконання та духовного піднесення залишилося в серцях учасників та гостей концерту.