ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Опалювальний сезон завершено: садки, лікарні та школи поки з теплом

Featured Video Play Icon

Попри те, що опалювальний сезон у Чернігові завершено 29 березня, заклади освіти та медустанови міста продовжують опалювати за окремими зверненнями керівників, аби температура в приміщеннях відповідала санітарним нормам. Про це, зокрема, йшлося під час розширеної наради в муніципалітеті, 2 квітня. За словами очільника АТ “ОТКЕ” Олексія Щербини, наразі “Облтеплокомуненерго” і КП “Теплокомуненерго” подають теплоносії у 47 дитячих садочків, 4 медичні установи та 1 навчальний заклад.

Завтра післязавтра буде зниження температура вже через тиждень там вже спільне тепло. Тому поки що згідно листів постачаємо, – повідомив голова правління АТ “ОТКЕ” Олексій Щербина.

Після завершення опалювального сезону теплопостачальники почали переводити технологічне обладнання в режим роботи гарячого водопостачання. Ця послуга надається всім споживачам, крім тих адрес, де проводяться планово-попереджувальні роботи на технологічному обладнанні. За словами Олексія Щербини, саме з цієї причини до 5 квітня не буде гарячої води в понад два десятка  будинків на вулицях Пухова, Захисників України та проспекті Грушевського. До 12 квітня – на вул. 1-ї танкової бригади.   

Ми чітко розуміємо на сьогоднішній день, що постачання гарячої води буде 100% здійснюватися до 15 квітня. Чому я називаю цю дату, тому що наші підприємства закуповують газ за спеціальними умовами. Ці спеціальні умови визначені постановою Кабінету Міністрів і дії цієї постанови закінчується саме 15 квітня. Це постачання газу за спец ціною, за пільговою ціною, відповідно до якої  підприємства виробляють теплову енергію для потреб населення, – зазначив Олексій Щербина.

Олексій Щербина зазначив, що підприємства і асоціації   “Укртеплокомуненерго” і “УкрТЕЦ”, до яких вони  входять, звернулися до уряду та Міністерства енергетики  щодо продовження дії Постанови, яка регламентує закупівлю газу за спеціальною ціною. Аналогічне звернення готує і місто. Адже від продовження дії цієї Постанови залежить те, чи буде   гаряче водопостачання в оселях чернігівців після 15 квітня.