Новини

Опалювальний сезон у Чернігові вирішили продовжити – повідомляють в ОТКЕ

Тепло в оселях чернігівців, у закладах бюджетної сфери та соціальної інфраструктури поки не відключатимуть, бо середньодобова температура не відповідає умовам завершення опалювального сезону. До того із наступного тижня синоптики прогнозують незначне похолодання. 

Про це повідомляє пресслужба АТ «Облтеплокомуненерго» на сторінці у ФБ.

Читайте також: Громадський транспорт та вуличне освітлення в Чернігові працюватимуть довше

Опалювальний сезон у місті планували завершити 31 березня за умови середньодобової температури повітря вище +8 градусів С. Втім останні три дні вона коливається від 0 градусів С до +5С.

Окрім цього, Кабмін продовжив дію Постанови № 812 від 19 липня 2022 року. Тож, АТ «ОТКЕ» забезпечене паливом і продовжить постачати тепло до осель жителів Чернігова, лікарень, шкіл, дитячих садочків тощо.

Разом з тим в ОТКЕ зазначають, щоб забезпечити максимально раціональне використання енергоносіїв (природного газу, електроенергії, води тощо), на всіх котельних та теплових пунктах АТ «ОТКЕ» будуть запроваджені заходи дискретного регулювання опалення. Тобто, температура теплоносія буде знижуватися відповідно до підвищення температури зовнішнього повітря, аби підтримувати належну температуру в оселях містян, але при цьому уникнути перетопів.