Факт-новини: оперативні сюжети

Опалювальний сезон у Чернігові розпочався вчасно, але без технічних проблем не обійшлося

Featured Video Play Icon

Незважаючи на руйнування, які зазнали теплогенеруючі підприємства міста під час активної фази війни, опалювальний сезон для більшості чернігівських будинків розпочався своєчасно. Хоча не обійшлося і без деяких технічних проблем на початку запуску систем, як то повітряні корки у стояках, порушення внутрішньобудинкових мереж. Про це детально розповів журналістам на прес-конференції Чернігівський міський голова 15 листопада. Особливу уваги Владислав Атрошенко приділив будинкам, які постраждали під час обстрілів рф. Малосімейка на Мазепи, 56 отримала значні ураження в березні. В частині будинку вже є тепло.

Нагадаємо, у Чернігові під час обстрілів і бомбардувань були пошкоджені 875 багатоквартирних будинків. 104 з них потребували капітального ремонту. Не чекаючи доки постраждалим допоможе держава, місто почало їх відновлення, аби люди взимку не залишилися без даху над головою. На це вже виділено більше 200 млн. грн. з міського бюджету. 79 багатоповерхівок відремонтовані. В деяких роботи тривають і мають бути завершені у грудні або на початку наступного року.

Міський голова запевнив, що місто робить все необхідне для того, аби підприємство отримало газ для котелень. І вже наступного дня після пресконференції будинки були з теплом.

Як повідомив міський голова, 9 багатоповерхівок переходять в обслуговування до комунального підприємства “Теплокомуненерго”, яке було створено для того, щоб на його баланс передати Чернігівську ТЕЦ. Владислав Атрошенко вкотре пояснив ситуацію з теплогенеруючим підприємством і назвав основну причину, чому Технова хоче розірвати договір про оренду.

 Міський голова звернув увагу чернігівців на ймовірне погіршення якості теплопостачання, пов’язане з постійними перебоями в електриці. Він також не виключає того, що проблеми в мережах у цьому опалювальному сезоні траплятимуться більше ніж до активної фази війни, які місто намагатиметься ліквідувати в поточних ремонтах.