Факт-новини: оперативні сюжети

За донати від Градець-Кралового у Чернігові ремонтують дитячий садок

Featured Video Play Icon

Цей дитячий садочок на вулиці Мазепи у березні зазнав руйнувань через масовані обстріли мікрорайону російськими загарбниками. У будівлі повилітали вікна та двері, зазнала пошкоджень фасадна стіна. Працівники закладу ще під час активних бойових дій та одразу після позакривали вибите дошками. Стіну частково залатали теж. Проте відсутність вікон лишалася суттєвою проблемою — саме через це садочок не зміг прийняти дітей.

Про допомогу від міста-побратима Градець-Кралового у садочку дізналися у вересні. Роботи ж з відновлення розпочалися минулого тижня. За день будівельники у середньому встановлюють по пять-шість вікон. Загалом на цей момент встановлено 20.

До початку повномасштабного вторгнення до цього садочку ходили 170 діток. Після активної фази бойових дій на обліку перебувають 100. Їм, за словами Олени Тишкевич дуже хочеться повернутися у стіни рідних груп. Тож і малеча, і їх батьки й працівники закладу особливо вдячні іноземній допомозі.

Кошти, які передали із міста побратима Градець-Кралового — це донати від представників місцевої громади. Місто направило їх на відновлення вікон у вказаному садочку.