ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Оновлений простір: «Чайка» після ремонту зустріла своїх відвідувачів

Featured Video Play Icon

Оновлений простір для відпочинку та розвитку. У Чернігові після кількох місяців перерви свої двері відчинив дитячо-підлітковий клуб «Чайка», що розташований в історичному центрі міста. Це один із найбільш відвідуваних закладів Центру роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання, ремонту якого педагоги, вихованці та їхні батьки чекали вже давно.

– Мріяли кожного року, що, нарешті, до нас дійде черга — і дочекалися, – зазначає педагогиня-організаторка клубу «Чайка» Тетяна Васкова.

– Тут стало дуже красиво. Раніше тут було дві кімнати, але це тепер одна, і вона дуже велика, тут багато чого вміщається. Гарний ремонт новий.

Я буду ходити в клуб «Чайка» ще з більшим задоволенням, тому що кожен день нові майстер-класи, щось дуже нове і класне, – каже вихованка клубу «Чайка» Мілана.

– Коли зроблений ремонт, тут приємніше знаходитися, тут цікавіше для дітей, цікавіше їхнє дозвілля. Приємно, комфортно, і ми з радістю відвідуємо ці клуби, – розповіла мама вихованки клубу «Чайка» Світлана.

Приміщення клубу капітально відремонтували. Зокрема, замінили комунікації та оновили матеріально-технічне забезпечення, аби дозвілля юних чернігівців стало більш комфортним та цікавим. До того ж, заклад розташований на цокольному поверсі, а тому вважається найпростішим укриттям, де діти можуть розважатися та відпочивати навіть коли на вулиці лунають сирени. Ремонт планували зробити ще торік, проте на заваді стало повномасштабне російське вторгнення.

– На превеликий жаль, досить довго в цьому клубі не було ремонту. Вентиляція застаріла була, чесно сказати, деінде і грибок пробився, і так далі. І нам вдалося відремонтувати саме цей клуб.  Відновлено й постачання води, є і каналізація, і, бачите самі,  досить нові меблі. І дітки проводять корисно свій час незалежно від того, оголошена «повітряна тривога» чи не оголошена, тут вони забезпечені всім тим, щоби відвідувати себе в безпеці, – зазначив заступник начальника управління в справах сімʼї, молоді та спорту ЧМР Валерій Семенець.

У день відкриття оновленого клубу «Чайка» на вихованців чекали численні майстер-класи. Вони робили гномів із ниток, квітки з паперу, топіарій-серце, а також моделювали за допомогою 3D-ручок. Після рукоділля малеча грала в настільний футбол, стрибала на батуті та фітнес-мʼячах. Завітали на свято і представники громадської організації «Еко Місто». Вони розповіли про Європейський тиждень мобільності, що проходить із 16-го по 22-ге вересня в понад двох тисячах міст, зокрема й у Чернігові. Також активісти підготували сюрпризи для пʼятьох дітей із малозабезпечених родин.

У межах цього тижня ми в Чернігові передбачили декілька заходів, зокрема, даруємо велосипеди дітям із вразливих категорій на базі міських дитячих клубів за місцем проживання в співпраці з управлінням сім’ї та молоді. Також усім дітям ми подарували такі елементарні засоби індивідуальної безпеки — флікери-катафоти, які ввечері допомагають бути пішоходам і велосипедистам більш видимими на дорогах, – зауважив виконавчий директор ГО «Еко Місто Чернігів» Сергій Безбородько.

Ще вісім велосипедів представники «Еко Міста» передадуть вихованцям інших клубів. Загалом, із чотирнадцяти чернігівських клубів за місцем проживання сучасний ремонт мають десять. В управлінні сімʼї, молоді та спорту мріють оновити й решту, зокрема, за сприяння меценатів та благодійних фондів, аби покращити умови проведення змістовного дозвілля для більшої кількості дітей.