ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Компенсація за відновлення вікон: кошти отримають ще 42 чернігівця

Featured Video Play Icon

Компенсація за відновлення вікон: кошти отримають ще 42 чернігівця

Міська рада підтримує чернігівців, помешкання яких постраждали внаслідок військової агресії з боку росії, зокрема, це стосується компенсації видатків на відновлення вікон у багатоповерхових будинках. Сума відшкодування складає до 3 тисяч за метр квадратний. На другому засіданні спеціальної комісії розглянуто 55 заяв від містян, які поставили вікна власним коштом ще до початку дії міської програми. Однак поки ухвалені були не всі.

Комісія погодила до виплат 42 заяви на загальну суму понад 560 тисяч гривень.

Нагадаємо, учасниками програми, яка діє з липня цього року, можуть бути люди, що відносяться до категорії соціально незахищених . На попередньому засіданні члени комісії розглянули вже 37 заяв, 27 з них погодили, загальна сума компенсацій склала близько трьохсот п’ятдесяти тисяч гривень, зауважила Ірина Марчук. Окрім того, міська рада прийняла рішення щодо підтримки мешканців приватного сектору, який зазнав досить значних руйнувань.

Внаслідок активних бойових дій в Чернігові постраждало 2 тисячі приватних будинків і 860 багатоквартирних. Для отримання компенсації містянам потрібно написати відповідну заяву до відділу звернень громадян чернігівської міської ради. З міського бюджету на ці потреби передбачено 50 мільйонів гривень.