Факт-новини: оперативні сюжети

Очільник Чернігова зустрівся з послом Франції в Україні та мерами французьких міст

Featured Video Play Icon

20 грудня Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зустрівся з послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном, мером міста Гавр, екс-Прем’єр-міністром Французької Республіки Едуардом Філіпом та мером міста Сен-Жермен-ан-Ле Арно Перікаром. Про це очільник Чернігова повідомив на своїй офіційній сторінці у фейсбук.

“Важливо, що міжнародні колеги України зацікавлені та ініціюють такі зустрічі з представниками місцевого самоврядування, які є голосом своїх громад, – пише Владислав Атрошенко.

 – Мери відкрито можуть говорити про виклики цієї війни і як вони, на своєму рівні, бачать завтрашній день України і взагалі її майбутнє “.

 Під час зустрічі Владислав Атрошенко попросив представників Франції розглянути різні варіанти допомоги і підтримки України, в тому числі, і шляхом розроблення конкретних проєктів, які б їм було цікаво реалізувати у Чернігові та інвестувати в це.

 “Сьогодні геополітична картина світу змінюється, вплинула на це розв’язана росією війна в Україні. І якими ми всі після неї будемо — залежить від того, яку участь у пришвидшенні перемоги в ній України та плануванні післявоєнної відбудови візьмуть різні країні. Я закликав Францію стати однієї із провідних у цьому питанні”, – зазначає Владислав Атрошенко.

Міський голова принагідно і вкотре, подякував Франції та її народу за вже надану на всіх рівнях підтримку у боротьбі із російським агресором. Регіон Іль-де-Франс задекларував опіку над Чернігівською областю, а наше місто нещодавно підписало угоду про співпрацю з містом Реймс. Розширення міжнародних контактів дає можливість залучати досвід, технології та європейських інвесторів у процес відбудови та повоєнного розвитку України.