Факт-новини: оперативні сюжети

Арттерапія у воєнний час. Що презентували чернігівські студенти на творчому вернісажі?

Featured Video Play Icon

У Чернігові відбувся творчий вернісаж із мініконцертом. Ця подія — частина “Програми розширення можливостей заради відновлення та порозуміння для лідерів громад в Україні”, яка реалізується національним університетом “Чернігівська політехніка” спільно із громадською організацією “Центр гендерної освіти”.

Виставка — із двох частин. Перша — це одинадцять картин із зображеннями знакових місць нашого міста. Їх написали студенти Чернігівської політехніки ще до початку повномасштабного вторгнення. Друга — плакати, які відображають рефлексії авторів після завершення бойових дій у Чернігові. Серед зображень — витинанки та колажі. За допомогою цих прийомів візуалізації студенти передали свої почуття та емоції.

Вернісаж проходив у мистецькому просторі на базі Агенції регіонального розвитку. Відвідувачі могли не просто роздивитися картини, а й поспілкуватися та послухати виступи місцевих виконавців.

За словами Ганни Морозової, у планах надрукувати ще плакатів, щоб якомога більше людей могли дізнатися про події, які сталися у Чернігові.